VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.4/10 (7 ääntä )

American Gladiators

American Gladiators - Kaksintaistelu

American Gladiators on Incredible Technologiesin tekemä ja GameTekin 1991 tekemä tasohyppely ja toimintapeli, jossa pelaaja ottaa osaa 90-luvulta televisiosta tutuksi tulleeseen Gladiaattorit kilpailuun. Peli julkaistiin alustoille NES, SNES, Sega Mega Drive/Genesis ja Amiga 500.

Pelissä pelaaja pääsee ottelemaan yksi yhtä vastaan kilpailuja, sekä gladiaattoreiden turnauksen. Turnaus koostuu useista pienistä minipeleistä, jotka pelaajan tulee läpäistä tietyssä ajassa.

  • Pelin ensimmäinen rata koostuu kentästä, missä pelaajan tulee väistää vihollisgladiaattorin ampumia palloja, edeten samalla lähemmäksi gladiaattoria. Rata on läpäisty, jos pelaaja osuu vihollisgladiaattoriin pallolla.
  • Pelin seuraavassa radassa pelaaja hyppää köysillä yrittäen heijata itsensä vihollisgladiaattoriin. Pelaaja voi säätää tähtäystä ja heijauksen voimaa. Rata on läpäisty, jos pelaaja onnistuu tiputtamaan vihollisgladiaattorin mattoihin.
  • Kolmannessa kilpailussa pelaaja toimii ihmispallona yrittäen osua nyppylöihin, josta saadaan pisteitä. Pelaajalla on vastassaan gladiaattoreita, jotka yrittävät törmäillä pelaajaan.
  • Neljäs kilpailu on gladiaattoreiden välinen kaksinkamppailu vanupuikon näköisillä kepeillä. Pelaajan on väistettävä vihollisen iskut ja saada omilla iskuilla vihollinen tippumaan patjoihin.
  • Viides rata on juoksupalloa, missä pelaajan on vietävä omalta alueelta mahdollisimman monta palloa keskelle kenttää olevaan tötsään. Pelaajalla on vastassaan taas joukko vihollisgladiaattoreita, jotka yrittävät töniä pelaajan pois kentältä.
  • Kuudes osuus on seinäkiipeilyä, jossa pelaaja saa pienen etumatkan kiivetessään kiipeilyseinää pitkin. Perässä oleva gladiaattori yrittää saada pelaajan kiinni ja tiputtaa tämän matolle.
  • Seitsemäs ja samalla pelin viimeinen osuus on esterata. Esteradalla pelaajan tulee juosta, hyppiä, kiivetä ja roikkua vaijereiden varassa juosten mahdollisimman nopeaa maaliin.

Pelin NES-versio eroaa hieman muista julkaisuista ja omaa eri radat ja erilaiset grafiikat. Esimerkiksi SNES versio myötäilee huomattavasti enemmän TV-sarjan Gladiaattoreita ja peliin on lisätty myös kaksinpelin mahdollisuus.

Pelissä on käytetty valikoissa paljon valokuvia aidosta Gladiaattorit ohjelmasta. Itse pelisession grafiikat ovat piirrettyjä ja niiden taso on kohtalaista. Pelattavuus on paikoin hyvinkin kankeaa ja peliä on välillä hyvin hankala pelata. Jotkin radat tuntuvat melko väkisin tehdyiltä, kun osaa taas pelaa ihan mielenkiinnolla.

YouTube video SNES versiosta

American Gladiators, 7.4 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

31.12.2013

Jätä kommentti