VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.2/10 (6 ääntä )

Alley Cat


Alley Cat on SynSoftin Bill Williamsin 1984 tekemä tietokonepeli, jossa pelaaja seikkailee kissalla kerrostalon kujalla suorittaen erilaisia tehtäviä ihmisten asunnoissa. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS:ille ja Atari 800:lle.

Pelissä kissalla juostaan kaupungin kujalla missä kulkee pyykkinaruja, joiden päältä pääsee hyppiin kerrostalon ikkunoista sisälle. Ikkunat aukeavat välillä ja niistä saatetaan heittää kissaa esineillä.Hyppimällä pyykkinaruille, roskapönttöjen tai aitojen päälle kissalla päästään asuntojen sisälle. Asuntojen sisällä on erilaisia tehtäviä, joita pelaajan tulee suorittaa. Huoneissa on vihollisena itsestään liikkuva luuta, joka siivoaa kissasta jääneitä tassunjälkiä lattioilta. Jos tassunjäljet on siivottu, alkaa luuta jahtaan itse kissaa. Huoneissa ja kadulla saattaa näkyä satunnaisesti myös koira, jonka kanssa tappelu aiheuttaa yhden elämän menetyksen, sekä palautuksen takaisin kujalle. Kaikissa huoneissa tehtävän onnistuneesta suorittamisesta saa pisteitä riippuen käytetystä ajasta. Pelaaja aloittaa kolmella elämällä, ja kissa menettää yhden elämän joka kerta kun se koskettaa vihollista tai siihen osuu yksi ikkunoista heitetyistä esineistä. Onnistuneen tehtävän suorittamisen jälkeen pelaaja palaa kujalle, jossa ikkunoissa näkyy nyt naaraskissa; ikkunat vievät tasohyppelyruutuun jossa yritetään päästä korkeimmalla tasolla olevan naaraskissan luo. Jos pelaaja pääsee kissan luo, pelin taso nousee yhdellä ja pelaaja saa ylimääräisen elämän. Peli jatkuu loputtomiin ja vaikeustaso nousee tason mukaan jatkuvasti.

Pelissä esiintyviä tehtäviä :

  • Huoneessa voi olla linnunhäkki pöydällä keskellä huonetta; tavoite on työntää häkki lattialle ja ottaa rikkoutuvasta häkistä pakeneva lintu kiinni.
  • Huoneessa voi olla akvaario jossa on kaloja; tavoite on syödä kalat vältellen samalla sähköankeriaita ja nousten välillä pintaan hengittämään.
  • Joissain huoneissa on valtava juustopala, jonka reikiin ilmestyy välillä hiiriä; tavoite on saada kaikki neljä hiirtä kiinni.
  • Toisissa huoneissa on suuri määrä nukkuvia koiria; tavoite on tyhjentää koirien ruokakupit ilman että koirat heräävät.
  • Toisissa huoneissa tavoitteena on pudottaa kolme kasvia korkean kirjahyllyn päältä vältellen samalla katosta laskeutuvaa hämähäkkiä.

Youtube video Alley Cat pelistä :

 

 

 

Alley Cat, 6.2 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.9.2012

Jätä kommentti