VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (4 ääntä )

Airborne Ranger


Airborne Ranger on MicroProsen 1987 tekemä toimintapeli, jossa toimitaan Yhdysvaltain maavoimien erikoisjoukkojen sotilaana.

Peli sisältää useita erilaisia tehtäviä, kuten esim. vihollisen upseereiden tappamista, vihollisen SAM yksiköiden tai bunkkereiden tuhoamista sekä pelastamalla sotavankeja. Peli generoi kertat ja tehtävien kohteet aina satunnaisesti, joten jokainen pelikerta on toisestaan poikkeava, mikä taas lisää pelin uudelleenpelaamisen arvoa. Peli oli suhteessa julkaistuvuoteen suhteellisen realistinen. Pelistä käännettiin omat versiot laitteille Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, ZX Spectrum.

Tehtävien alussa pelaajalle kerrotaan lyhyt kuvaus tehtävästä, sekä annetaan mahdollisuus valita joukkonsa vapaana olevista sotilaista. Tämän jälkeen pelaaja ohjaa V-22 Osprey lentokoneen pudotuspaikalle pudottaen ammuslaatikot sekä sotilaat vihollisen alueelle. Laskuvarjo-osuuden jälkeen pelaajalla on vastassa monenlaisia vaaroja, kuten vihollisen sotilaita, upseereita, miinakenttiä, vihollisen poteroita ja bunkkereita. Koska ammusten määrä on rajallinen, tulee pelaajan suunnitella reittinsä vihollisen maaston läpi. Reitissä kannattaa ottaa huomioon pudotetut panoslaatikot, koska nämä palauttaa pelaajalle täydet kranaatit ja panokset. Pelaajalla on myös tietyissä tilanteissa mahdollisuus vaihtaa vihollisen uniformuun, jonka jälkeen vihollisen joukot eivät tunnista pelaajaa viholliseksi. Tehtävän suoritettua pelaajan on vielä palattava takaisin pudotuspaikalle tietyssä ajassa. Jos pelaaja vangitaan, voi pelaaja valita pelastusoperaation toisella sotilaalla. Jokainen onnistunut tehtävä nostaa pelaajan sotilasarvoa.

Youtube video Airborne Ranger pelistä :

Airborne Ranger, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Airborne Ranger”

  1. Retro-Tonpa sanoo:

    Ideana erittäin toimiva. Pelin toteutus oli tuolle ajalle tyypillisen kantikasta ja jätti hieman toivomisen varaa, mutta tulihan tätäkin hakattua. Ei kuin kranaattia niskaan!

Jätä kommentti