VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.5/10 (2 ääntä )

Agent USA


Agent USA on Tom Snyder Productionsin tekemä ja Scholastic-yhtiön 1984 julkaisema toimintapeli, missä pelaaja toimii USA:ssa agenttina etsien vaarallista FuzzBomb infection aiheuttajaa. Peli julkaistiin alustoille Apple II, Atari 8-bit, Commodore 64 ja PC Booter.

FuzzBomb on mutantoitunut televisio, joka levittää tarttuvaa tautia ympäri Yhdysvaltoja. Pelaaja ei pelin alussa tiedä mistä taudin aiheuttaja sijaitsee, mutta pelin edetessä ja infektion vaivaamien kaupunkien pohjalta pelaaja saa pian käsityksen siitä missä taudin aiheuttaja saattaa oleskella.

Pelaajan kulkuvälineisiin kuuluu pikajuna, jolla pelaaja on matkustaa eri kaupunkeihin. Jokaisessa kaupungissa pelaajan on ostettava matkalippu seuraavaan kaupunkiin mihin haluaa matkustaa. Isommissa kaupungeissa sijaitsee myös infopisteitä, mistä pelaaja näkee tarkemmin viruksen tartuttamat kaupungit.

Pelaajalla on alussa käytössään rajallinen määrä rahaa (kristallin näköinen valuutta), mutta rahaa voidaan ”kasvattaa” levittämällä sitä kaupunkiin. Kaupungeissa kulkee tavallisia terveellisiä ihmisiä, jotka luonnollisesti janoavat näkyviä rahoja, joten pelaajan on levitettävä rahaa mielellään rauhallisessa paikassa. Pelaaja voi hätistellä rahanahneita ihmisiä pois rahojen läheltä tai jopa työntää niitä väkisin lähtevään junaan.

Terveet ihmiset eivät reagoi pelaajaan millään tavalla, mutta infektion saaneet yksilöt käyvät oitis terveiden ihmisten ja pelaajan kimppuun levittäen virusta. Pelaajalla on myös mahdollista parantaa sairaita ihmisiä, joka USA:ssa tietysti onnistuu parheiten rahalla. Jos sairas ihminen törmää maassa olevaan rahaan, tervehtyy hän oitis infektiosta. Jos infektio leviää liian pitkälle, on joka kaupunki hyvin nopeasti täysin taudin raivoissa ja matkustamisesta tulee hyvin vaarallista. Siksi tauti on pyrittävä ratkaisemaan niin pian, kuin mahdollista. Taudin vaivaamat ihmiset matkustavat myös junissa ja näin infektio pääsee leviämään kaupungista toiseen.

Kaupungit eivät ulkonäöltään vaihtele paljoa. Isommissa kaupungeissa on enemmän liikkumatilaa, sekä enemmän siviilejä. Jos infektio on tarttunut kyseiseen kaupunkin ja raivoaa pahana, on isommissa kaupungeissa myös vaarallisinta liikkua.

Peli on läpäisty, kun pelaajalla on kasassa 100 yksikköä rahaa ja FuzzBomb paikallistettu. Koskemalla FuzzBombia peli on ohi.

YouTube video Agent USA pelistä

Agent USA, 4.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.2.2013

Jätä kommentti