VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (13 ääntä )

Age of Empires tiedoston lataus
Lataa Age of Empires
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Age of Empires

Age of empires game desert colosseum screenshot

Age of Empires on Ensemble Studiosin kehittämä ja Microsoft Game Studiosin alun perin 1997 Windowsille julkaisema Age of Empires-tietokonestrategiapelisarjan videopeli.

Pelissä pelaaja toimii kansakuntien johtajana ja ohjaa sivilisaatioita aikakausien läpi. Pelistä tuli erittäin suosittu, ja sille on tehty lukuisia jatko- ja lisäosia. Age of Empires uudelleenjulkaistiin kämmentietokoneelle vuonna 2003.

Age of Empiresissä kilpaillaan sivilisaation kehittämisessä 1–7 pelaajaa vastaan. Vastapelaajat voivat olla tietokonevastustajia tai verkkopelissä ihmisvastustajia. Pelin voi voittaa useilla tavoilla, kuten tuhoamalla kaikki viholliset, pitämällä hallussaan tiettyjä arvokohteita riittävän kauan tai rakentamalla ihmeen. Voittotavat voi rajata haluamallaan tavalla. Pelikenttänä on kartta, jonne pelin aikana rakennetaan rakennuksia, joissa puolestaan luodaan liikuteltavia yksiköitä. Kartta voi olla valmiiksi suunniteltu tai sattumanvaraisesti generoitu. Kartan voi myös suunnitella itse. Kartalla on erityyppisiä maasto- ja vesialueita sekä yksiköiden ja rakennusten luomiseen tarvittavia resursseja.

Resursseja on neljänlaisia: kulta, puu, kivi ja ruoka. Ruokaa voi kerätä monella eri tavalla: metsästämällä, marjoja keräämällä, maata viljelemällä tai kalastamalla. Kaikkia resursseja kerätään kyläläisten (villagers) avulla, jotka ovat kalastus- ja kuljetusveneiden ohella pelin ainoita liikkuvia siviiliyksiköitä ja siksi keskeisen tärkeitä. Suurin osa yksiköistä on erilaisia taistelujoukkoja, jotka taistelevat vihollista vastaan. Niiden ominaisuudet vaihtelevat mm. kestävyyden, nopeuden, tuhovoiman ja nuolenkantaman osalta. Eri yksiköt ovat siis vahvoilla eri tilanteissa: jotkut lähitaistelussa, jotkut kauempaa ampuessaan. Yksiköt liikkuvat osittain itsestään ja tekevät jossain määrin itsenäisiä ratkaisuja, mutta pelaaja voi pakottaa yhden tai useamman yksikön toimimaan tietyllä tavalla. Sotilasyksiköt eivät esimerkiksi käy oma-alotteisesti liittolaiseksi määritellyn vastapelaajan yksiköiden kimppuun, mutta ne voi yksittäistilanteissa pakottaa siihen.

Pelissä on neljä aikakautta: kivikausi, neoliittinen kausi, pronssikausi ja rautakausi. Seuraavalla aikakaudelle voi halutessaan siirtyä, kun resursseja on tarpeeksi ja siirtymiseen vaadittavat rakennukset on rakennettu. Siirtymisen jälkeen on mahdollisuus perustaa uudenlaisia yksiköitä ja rakennuksia ja parannella edellisellä aikakaudella tehtyjä. Eri pelaajat siirtyvät uudelle aikakaudelle toisistaan riippumatta.

Pelaaja voi paitsi tehdä yhä uusia rakennuksia ja yksiköitä, kehittää vanhoja. Kehittäminen antaa etua verrattuna niihin sivilisaatioihin, jotka eivät ole vielä yhtä pitkällä. Suurin kehityshyppäys on seuraavalle aikakaudelle pääsy, joka tehdään kaupunkikeskuksesta (Town Center). Uusi aikakausi mahdollistaa uudentyyppisten yksiköitten ja rakennusten saamisen ja uusien teknologioiden kehittämisen. Seuraavalle aikakaudelle vaaditaan kaksi oman aikakauden teknologiarakennusta sekä tietty määrä resursseja. Muut kehitykset liittyvät johonkin yksittäiseen teknologiaan; esim. Tavara-aitasta (Storage Pit) voi kehittää puunhakkuuta tehokkaammaksi. Jotkut kehitykset parantavat rakennuksia ja yksiköitä, jotkut taas mahdollistavat uusien rakennusten tai yksiköiden rakentamisen. Teknologioiden kehitys maksaa resursseja.

Peliä voi pelata kahdellatoista eri sivilisaatiolla, joilla on kullakin omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kaikki sivilisaatiot eivät voi rakentaa kaikkia yksiköitä, ja eri yksiköiden ominaisuudet ja ulkonäkö vaihtelevat sivilisaation mukaan. Sivilisaatiot ovat Muinaiset egyptiläiset, Assyrialaiset, Muinaiset kreikkalaiset, Babylonialaiset, Chosonit (korealaiset), Heettiläiset, Persialaiset, foinikialaiset, Minolaiset, Shang (kiinalaiset), Sumerilaiset ja Yamato (japanilaiset).

Age of Empires pelin Youtube video :

 

Viitteet : Wikipedia Age of Empires pelin kuvaus

Age of Empires, 8.6 out of 10 based on 13 ratings
Age of Empires koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.9.2011

2 Vastausta to “Age of Empires”

 1. Jesse sanoo:

  Lapsuuden peli :,)

  Isäni pelasi tätä ja jännittyneenä seurasin vierestä kyselleen mitä hän teki 🙂
  Pidän edelleen tästä genrestä jota edustaa omalla tavallaan Starcraft sarja.
  Olen ladannut pelin monesti koneelleni… muistoja 🙂

 2. Tom sanoo:

  Pidän Age of Empires II enemmän, mutta todella loistava peli tämäkin 🙂

Jätä kommentti