VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (15 ääntä )

720 Degrees

720 degrees lippupiste

720 Degrees on Atari Games-yhtiön 1986 tekemä rullalautailupeli. Kyseessä on BMX-simulator pelin lisäksi yksi ensimmäisistä extreme-peleistä, joita julkaistiin. Pelistä kehitettiin alunperin arcade-kolikkopeli, josta se käännettiin useille eri pelikoneille.

Pelissä pelaaja aloittaa pelin skeittaamalla lähiöissä, joiden pihat ja kadut pursuavat skeittaukseen sopivia kohteita, kuten hyppyjä ja ramppeja. Alussa pelaajalla on käytössään pääsylippuja, joilla päästään skeittaamaan perus skeittipuistoihin. Kun pelaaja aloittaa skeittaamisen joissain näissä puistoissa on kyseinen pääsylippu kulutettu. Pelaaja voi ansaita pääsylippuja saavuttamalla pisteitä skeittipuistoissa. Puistot ovat usein ramppeja tai isompia laskettelumäen tyylisiä paikkoja, joissa lopussa pelaaja saa ajan ja tyylin mukaisesti pronssi-, hopea-, tai kultamitalin.
Peliin on lisätty myös paikoitellen huumoria, esimerkkinä jos pelaaja ei ole suorittamassa temppuja, kuluu näytössä laskuri, joka toimii lähtölaukauksena tappajamehiläisille, jotka tappavat pelaajan ajan päättyessä. Peli etenee siten, että aika vähenee väistämättä hiljalleen ja pelaaja taistelee itselleen lisää aikaa ja pisteitä suorittamalla temppuja. Kolikkopelissä ajan loppuessa pelaaja pystyy ostamaan sitä lisää syöttämällä rahaa laitteeseen.
Pelissä pelaajalla on pelattavanaan kaiken kaikkiaan 16 tehtävää neljässä eri kohteessa.

Pelattavuudeltaan pelissä on käytetty joystickin liikkeissä suuntaohjausta, eikä sivuttaisliikkeillä tapahtuvaa kääntymistä. Joystickin toisella napilla pelaaja ottaa vauhtia skeittilautaan ja toisesta suoritetaan erilaisia temppuja.
Graafisesti peli on toteutettu melko samaan tyyliin kuin Paperboy peli. Se omaa ison resoluution, jossa pelaaja näkee esteet pitkälle.
Musiikit pelissä ovat Ski or Die tyylistä, mutta hieman laimeampaa sähkökitaran vingutusta, mutta nämä eroavat hyvin paljon pelin eri julkaisuiden mukaan. Esim. NES versio omaa huomattavasti erilaisen äänimaailman.

YouTube video 720 Degrees pelistä

Peli muualla:
http://en.wikipedia.org/wiki/720%C2%B0
http://www.lemon64.com/?mainurl=http%3A//www.lemon64.com/games/details.php%3FID%3D30
http://www.gamefaqs.com/c64/563894-720-degrees

720 Degrees, 5.8 out of 10 based on 15 ratings
720 Degrees koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

1.8.2015

Jätä kommentti