VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (6 ääntä )

007 – Licence to Kill tiedoston lataus
Lataa 007 – Licence to Kill
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

007 – Licence to Kill

James Bond - Licence to Kill - Helikopteri

007 – Licence to Kill on Quixelin tekemä ja Domark Ltd:n 1989 tekemä toimintapeli, joka pohjautuu saman nimiseen James Bond elokuvaan. Peli tehtiin alunperin PC:n MS-DOS järjestelmälle ja käännettiin siitä alustoille Amiga 500, Amstrad CPC, Atari ST, BBC Micro, Commodore 64, MSX ja ZX Spectrum.

Peli myötäilee melko tarkasti itse elokuvan juonta sisältäen Bondista tutut paikat ja takaa-ajo kohtaukset, kuten helikopterilla lentämisen ja rekka-autolla ajamisen.

Pelin ensimmäisessä radassa pelaajan on lennettävä helikopteria matalalla ampuen vihollisia, sekä väistellen vihollisten ammuksia ja puita.

Seuraavassa ja todennäköisesti pelin parhaassa radassa pelaajan on taisteltava itsensä juosten läpi vihollisen tukikohdan. Poiketen tyypillisistä tuon ajan ammuntapeleistä pelaaja voi lukita tähtäyksen valmiiksi tiettyyn suuntaan ja juosta pitäen saman ammuntasuunnan samalla ampuen. Käytössä on kolme lipasta ja ammutuilta vihollisilta saa lisäammuksia. Pelaaja pystyy taktikoimaan hyökkäyksissä piiloutumalla esteiden taakse, sekä ampumalla räjähtäviä tynnyreitä vihollisten lähistöllä.

Pelin kolmannessa radassa on jahdattava helikopterilla lentokonetta ja roikuttava koukun varassa. Lentokone tekee väistöliikkeitä ja yrityksenä on päästä lentokoneen sisälle. Sisälle päästyään, Bond hyppää laskuvarjolla veteen.

Neljännessä radassa edetään uimalla vedessä, joka kuhisee vihollisen snorkkelimiehiä ja kumiveneitä. Luoteja voidaan väistellä sukeltamalla pinnan alle, joka kuitenkin kuluttaa happimittaria. Liian pitkä sukellus vie hengen. Tarpeeksi pitkälle päästyään vastaan tulee vesitaso johon pelaajan on ammuttava harppuuna ja kelattava itsensä lentokoneeseen.

Viidennessä radalla ollaan taas tien päällä ja ajetaan rekalla. Vastaan tulee vihollisen rekkoja ja jeeppejä, joita pelaaja voi kiilata tien laitaan. Liikaa törmätessä rekka-auto alkaa hajoamaan ja lopulta pelaaja menettää elämän kokonaan. Radan päässä on pelin lopetus, missä Sanchez löytyy pakkolaskun tehneestä lentokoneesta.

Peli on graafisesti perus hienoa tasoa varsinkin Amigan versiossa. Myös pelattavuus ja erityisesti 2 radan taktikoinnit ovat onnistuneesti toteutettu. Paikoitellen nopeissa tilanteissa kuvanäkymä on ehkä liian kaukana ja tilanteet tulevat liian nopeasti vastaan.

YouTube video Licence to Kill pelistä

007 - Licence to Kill, 8.8 out of 10 based on 6 ratings
007 – Licence to Kill koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.7.2013

Jätä kommentti